POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Biologija Evolucija Svet dobio jedinstvenu teoriju života?

Svet dobio jedinstvenu teoriju života?

evolucija

Zemlja je živa, planeta, voda, proteini i DNK su živi. To tvrdi nova teorija o postanku, evoluciji i prirodi života i time ujedno objedinjuje sve dosadašnje teorije života, u svim njegovim segmentima.

Autor teorije je Erik Andrulis, asistent predavač molekularne biologije i mikrobiologije, medicinskog Univerziteta “Case Western Reserve” u Clevelandu. Njegova transdisciplinarna teorija pokazuje kako su objekti na koje se inače gleda kao nežive, zapravo živi.

Njeno najjače oružje jeste široka moć objašnjenja, primenjiva na svim područjima nauke i medicine i njen cilj jeste da bude katalizator nove naučne renesanse, prenosi Physorg.com.

Rukopis Andrulisove “Teorije porekla, evolucije i prirode života”, objavljen je u žurnalu Life i ne objašnjava na novi način samo pojavu života na Zemlji i u svemiru, već strukturu postojećih ćelija i biosfera.

Povreh toga što ta teorija rešava neke dugostojeće paradokse i zagonetke u hemiji i biologiji, ona ujedinjuje kvantnu i nebesku mehaniku. Andrulisova teorija je jednostavna, nematematička i eksperimentalno i iskustveno dokaziva. U tom smislu, njegov portret kvantne gravitacije je radikalan.

U osnovi, Andrulis tvrdi kako se sva fizička stvarnost može modelirati jednim geometrijskim entitetom, koji ima karakteristike živog bića - kružnom (žiro) spiralom (gyre). Njegov “'žiromodel”opisuje objekte, čestice, atome, hemikalije, molekule i ćelije, kao kvantizirane pakete energije i materije, koji kruže između aktivnog i mirnog stanja oko singulariteta, koji je zapravo središte samog žiromodela.

Singularitet je sam po sebi modeliran kao kružna spirala (gyre) i u potpunosti je kompatibilna s termodinamičkom i fraktalnom naravi života. Kao primer takvog uređenja života, autor navodi poznatu rusku babušku (drvenu lutku, u kojoj se nalaze sve manja i manja drvena lutka). 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu b92.netOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti