POPULARNA NAUKA

sre21032018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Ekonomija

'Divlji zapad' na internetu: Štete veće od bilijun dolara godišnje!

Internet

Razni oblici online prijevara, krađe intelektualnog vlasništva i napadi na korporativne mreže poslovnim korisnicima nanose štetu veću od bilijun dolara godišnje.

Svijet 2030. godine

Novac

Prognozirati je teško, pogotovo ako se radi o budućnosti. Prognoze nisu ništa jednostavnije čak i ako se zna da se pojedine zemlje ili čak cijeli kontinenti nalaze na raskršću.

Do konkurentnosti na tržištu preko socijalnih mreža

Google plus

Oko polovice njemačkih poduzeća prisutno je na nekoj od društvenih mreža, prije svega na Facebooku. Tamo predstavljaju svoje proizvode ili usluge. Neka od njih tim putem traže i osoblje.

Najbogatiji evropski grad-London

london

London je najbogatiji grad u Evropi gdje je ukupna ekonomska aktivnost, izražena bruto-društvenim proizvodom (BDP), 78.000 evra po stanovniku.

Evo zašto su neke nacije bogate, a neke siromašne

siromasni ljudi

Siromaštvo nije neizbježan rezultat lošeg zemljopisnog položaja, loše kulture, povijesti... Ono je rezultat nas samih, odnosno načina na koji se ljudi odaberu ili daju organizirati. A to znači da možemo promijeniti stvari.

Internet osvaja svijetske ekonomije

internet ekonomija

Poslovanje putem interneta igra sve veću ulogu u rastu gospodarstva i do 2016. će sa 4,2 bilijuna dolara sudjelovati u BDP-u članica Grupe 20 najrazvijenijih zemalja.

Katar najbogatija država na svetu

katar

Zahvaljujući rastućim cenama nafte i zalihama gasa zemlja perzijskog zaliva - Katar, sa 1,7 miliona stanovnika, prva je na listi najbogatijih država sveta.

Ovo je jednadžba koja je uzrokovala svjetsku krizu!

Black Scholes jednacinaSvijet se još muči s posljedicama financijske krize, dok istovremeno brojni stručnjaci i analitičari traže što je uzrokovalo tako loše stanje i slomove na tržištima. Uzrok tako leži u formuli koja je čak 1997. godine nagrađena Nobelovom nagradom.

Čuveni nobelovac ima recept za spas eurozone

joseph stiglitzVećina ekonomista smatra da je usvajanje eura bio nepotpuno obavljen zadatak. Zahtijevao je previše mehanizama prilagodbe i ništa nije postavio na svoje mjesto.

Sardžent i Sims dobitnici Nobelove nagrade za ekonomiju

nobelova nagrada medaljaNobelovu nagradu za ekonomiju ove godine su zajednički dobili Tomas Sardžent i Kristofer Sims za empirijska istraživanja o uzrocima i posledicama u makroekonomiji, saopštila je danas Švedska akademija nauka.

Teorije igara u poslovanju

džon fon nojmanPoslovanje kao igra, u tom smislu da pokret, odnosno akcija jednog igrača izaziva reakciju drugoga, zahteva mnogo strateškog razmišljanja.

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti