POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Društvene nauke Ekonomija Do konkurentnosti na tržištu preko socijalnih mreža

Do konkurentnosti na tržištu preko socijalnih mreža

Google plus

Oko polovice njemačkih poduzeća prisutno je na nekoj od društvenih mreža, prije svega na Facebooku. Tamo predstavljaju svoje proizvode ili usluge. Neka od njih tim putem traže i osoblje.

Profil na društvenim mrežama za njemačka poduzeća sve više postaje nešto po sebi razumljivo. Do toga rezultata je došao poduzetnički savez Bitkom (Informacijska tehnologija, telekomunikacija i novi mediji) koji je proveo ispitivanje među 700 poduzeća u Njemačkoj. Gotovo polovica već ima "profil" na nekoj od društvenih mreža, a još 15 posto se upravo priprema za to.

Trećina njemačkih poduzeća (32 posto) ima na Facebooku jednu ili više stranica. Cilj je povećanje poznatosti poduzeća ili dobivanje novih klijenata, kaže predsjednik Bitkoma Dieter Kempf. "Najvažniji razlozi za korištenje društvenih medija dolaze iz odjela za komunikaciju dotičnih poduzeća. Oni žele koristiti tehnike društvenih medija za nove mogućnosti komunikacije."

Strah od gubitka kontrole

Dok su se na području odnosa s javnošću već etablirale društvene mreže, kadrovski odjeli na tom polju zaostaju, kaže studija Bitkoma. Manje od četvrtine ispitanih poduzeća svjesno koristi društvene mreže za pronalaženje novih suradnika: "Pretpostavljam da će idućih godina u poduzećima važnija postati neka druga područja, a time naravno i tema komunikacije s osobljem", kaže Kempf.

38 njemačkih poduzeća nije zastupljeno na društvenim mrežama. Studija je istražila i njihove motive. Glavni je strah od gubitka kontrole i mogućnost nastanka šteta za poduzeće. Kempf međutim upozorava da "nesudjelovanje najmanje štiti od moguće štete".

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu dw.deOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti