POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Društvene nauke Ekonomija Najbogatiji evropski grad-London

Najbogatiji evropski grad-London

london

London je najbogatiji grad u Evropi gdje je ukupna ekonomska aktivnost, izražena bruto-društvenim proizvodom (BDP), 78.000 evra po stanovniku.

Prema podacima  Eurostata, koji je analizirao kupovnu moć u evropskim regionima, slijede Luksemburg, Brisel, Hamburg i Minhen.

Bratislava se, prema bruto nacionalnom dohotku izraženom u kupovnoj moći, probila među deset regija u EU koje imaju najrazvijeniju privrednu aktivnost, navode  iz Evropskog statističkog zavoda.

Kupovna moć u Bratislavi je 1,8 puta viša nego kupovna moć prosečnog Evropljanina.

Italija i Francuska su zemlje koje se, kao cjeline, smatraju prosječnim. Francuski prosjek pada zbog nekoliko bivših kolonija u Okeaniji, a Italija ima velike razlike između sjevera i centra s jedne strane, i juga zemlje sa druge strane.

Prema Eurostatu, 39 regiona ostvaruje BDP po stanovniku veći od prosjeka za 1,25 puta. Među njima je osam regija u Njemačkoj, pet u Holandiji, po četiri u Italiji i Austriji, po tri u Belgiji, Španiji i Velikoj Britaniji, dvije u Finskoj, po jedna u Češkoj, Danskoj, Irskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Švedskoj i Luksemburgu.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu nezavisne.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti