POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Društvene nauke

Društvene nauke

Do konkurentnosti na tržištu preko socijalnih mreža

Google plus

Oko polovice njemačkih poduzeća prisutno je na nekoj od društvenih mreža, prije svega na Facebooku. Tamo predstavljaju svoje proizvode ili usluge. Neka od njih tim putem traže i osoblje.

Deset pronalazača koje su ubili njihovi izumi

Marija Kiri

Ironija sudbine namijenila je nekim pronalazačima kraj kao na filmu, da im glave dođu upravo njihovi sopstveni izumi, bez obzira koliko su poslije bili od koristi čovječanstv.

Nikola Tesla - biografija

Nikola Tesla

Nikola Tesla je rođen u porodici pravoslavnog sveštenika 10. jula 1856. godine u Smiljanu, današnja Republika Hrvatska. Njegovi roditelji Milutin i Georgina osim njega imali su sina Daneta i ćerke Angelinu i Milku, starije od Nikole i Maricu najmlađe dete u porodici Tesla.

Mihajlo Pupin

Mihajlo Pupin

Mihajlo Pupin je rođen 9. oktobra 1854. g. u selu Idvor, opština Kovačica, u Banatu. Otac Konstantin (Kosta) i majka Olimpijada, zemljoradnici srednjeg posjeda, imali su desetoro djece,  petoro muške i petoro ženske.

Ruđer Bošković

Ruđer Bošković

Hrvatski fizičar, matematičar, astornom, geodet, inžinjer, pjesnik, filozof i diplomat. Ubraja se među najistaknutije svjetske znanstvenike svoga vremena.

Američka digitalna knjižnica do travnja iduće godine

digitalna knjiznica

Američka javna digitalna knjižnica s više od dva milijuna knjiga bit će dostupna u travnju iduće godine, najavio je autor i knjižničar Harvardske sveučilišne knjižnice Robert Darnton.

Najbogatiji evropski grad-London

london

London je najbogatiji grad u Evropi gdje je ukupna ekonomska aktivnost, izražena bruto-društvenim proizvodom (BDP), 78.000 evra po stanovniku.

Evo zašto su neke nacije bogate, a neke siromašne

siromasni ljudi

Siromaštvo nije neizbježan rezultat lošeg zemljopisnog položaja, loše kulture, povijesti... Ono je rezultat nas samih, odnosno načina na koji se ljudi odaberu ili daju organizirati. A to znači da možemo promijeniti stvari.

Internet osvaja svijetske ekonomije

internet ekonomija

Poslovanje putem interneta igra sve veću ulogu u rastu gospodarstva i do 2016. će sa 4,2 bilijuna dolara sudjelovati u BDP-u članica Grupe 20 najrazvijenijih zemalja.

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti