POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Društvene nauke Religija Isus Hristos bio oženjen?!

Isus Hristos bio oženjen?!

Fragment papirusa

Fragment papirusa na kom su reči "Isus je rekao njima, moja žena" pripada privatnom kolekcionaru. Zasad se ne zna ništa o njegovom poreklu, ali se veruje da je došao iz Egipta.

Nedavno otkriven fragment papirusa na kome se nalaze reči "Isus je rekao njima, moja žena" produbljuje sumnju da je Isus Hrist bio oženjen, prenose agencije.

Komadić papirusa, koji verovatno datira iz 4. veka, nije mnogo veći od vizit karte, a predstavila ga je profesorka sa Harvarda Karen King na desetom internacionalnom kongresu koptskih studija u Rimu.

"Hrišćanska tradicija je dugo smatrala da Isus nije bio oženjen, iako nema pouzdanih istorijskih dokaza koji podržavaju te tvrdnje'', rekla je Kingova u saopštenju Harvarda. "Ovaj papirus ne dokazuje da je Isus bio oženjen, ali nam otvara niz pitanja i dublju polemiku o tome", dodala je ona.

Idejom da je Isus bio oženjen Marijom Magdalenom i da je imao decu, bavi se i bestseler Dena Brauna ''Da Vinčijev kod''. Ta ideja je razljutila mnoge hrišćane.

Kingova je rekla da papirus donosi prve dokaze da su rani hrišćani verovali u to da je Isus bio u braku. Fragment papirusa pripada privatnom kolekcionaru koji je zamolio profesorku da ga prevede i prouči. Za sada se ne zna ništa o njegovom poreklu, ali Kingova veruje da je došao iz Egipta.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu kurir-info.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (2)Add Comment
...
napisao Giga Moravac, 11 December 2012
Ateisticke besmislice !
...
napisao Giga Moravac, 11 December 2012
Ateisti**ke besmislice!

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti