POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Društvene nauke Religija Torinsko platno nije falsifikat

Torinsko platno nije falsifikat

Torinsko platno

Novi dokazi ukazuju na to da čuveno Torinsko platno ipak nije falsifikat. Tim povodom će ono, prvi put nakon 40 godina, biti prikazano tokom televizijskog programa za Uskrs. Stručnjaci su dokazali da četiri metra dugo platno zaista datira iz Isusovog doba.

Vatikan je naveo kako je, kao svoj oproštajni poklon Crkvi, papa Benedikt XVI odobrio specijalno 90-minutno prikazivanje platna u Torinskoj katedrali. Platno će, kratkim uvodom, predstaviti njegov nasljednik, papa Franjo.

"Bit će to intenzivna duhovna poruka, puna pozitivnosti, a pomoći će da nikada ne izgubimo nadu", izjavio je torinski nadbiskup Cesare Nosiglia.

Ovim prikazivanjem bit će obilježena i 40. godišnjica posljednjeg prikazivanja platna na TV-u, koje je odobrio papa Pavle VI 1973. godine) u specijalnom programu televizije Rai, tokom priprema novog pape za njegov prvi Uskrs na čelu Rimokatoličke crkve.

Prikazivanje dolazi nakon novih tvrdnji da platno, za koje katolici vjeruju da je Isus sahranjen u njemu, zaista datira iz njegovog doba. Raniji testovi prikazali su da je platno vjerovatno srednjovjekovni falsifikat.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu klix.baOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti