POPULARNA NAUKA

sre21032018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina

Medicina

Ebola kod miševa

misevi- šta nam ona može reći o ljudskim infekcijama.

U labaratoriji  miševi zaraženi virusom ebole će umrijeti. Ali ne na isti način kao ljudi oboljeli od ebole. Laboratorijski miševi zaraženi ebolom ne dobijaju hemoragične groznice. Oni ne dobijaju sitne ugruške u krvi, kao što se dešava kod ljudske ebola, iako se genetski niz mišjeg ebola virusa razlikuje od ljudskog ebola virusa samo u 13 od svojih gotovo 19.000 genetskih slova.

Kako smršaviti - savjeti

vagaZnate kako to ide kada je u pitanju gubljenje težine: jesti manje i sagorijevati više kalorija. Ali, isto tako znamo da većina dijeta i recepata za brzo mršavljenje ne rade kao što je obećano. Ako pokušavate izgubiti brzo nekoliko kilograma, ovi stručni savjeti, pomoći će vam.

Hoće li ove tablete riješiti problem jedne od najsmrtonosnijih bolesti današnjice?

tableteTablete su već korištene pri liječenju oboljelih od leukemije, no ono što je iznenadilo znanstvenike jest činjenica da djeluju i kod drugih vrsta bolesti.

Britanski znanstvenici otkrili su lijek koji može pomoći u liječenju raka te sprečava povratak bolesti podizanjem prirodnog imuniteta.Britanski znanstvenici otkrili su lijek koji može pomoći u liječenju raka te sprečava povratak bolesti podizanjem prirodnog imuniteta.

Evo kako ćete spriječiti moždani udar

Pušenje

Najvažnije je sniziti krvni pritisak i ostaviti cigarete, objašnjavaju naučnici...

Naučnici testiraju vakcinu koja će ubijati sve viruse

Nova vakcina protiv gripe, koja će pružiti doživotnu zaštitiu od svih vrsta virusa, mogla bi biti dostupna za pet godina.

Pronađen antibiotik koji uništava superbakterije!

Bakterije

Američki naučnici javljaju da su u morskim mikroorganizmima u kalifornijskim vodama otkrili novi neobičan antibiotik koji bi mogao učinkovito uništavati superbakterije poput MRSA i antraksa.

Na pragu lijeka protiv Alchajmera

Alchajmerova bolest

Naučnici sa britanskog Univerziteta u Leičesteru došli su do otkrića, koje bi moglo da dovede do lijeka za Alchajmerovu bolest.Oni su uspjeli da zaustave smrt moždanih stanica kod miševa.

Radite ovo i stanjite trbuh za par cm u nekoliko tjedana

Hula hop

Nedavna studija pokazala je da bi većina žena na sebi prvo promijenila izgled trbuha. Problem je što pored djece, posla i svih ostalih obaveza, nemaju vremena otići u teretanu ili unajmiti osobnog trenera.

Soja usporava rast raka prostate?

Soja

Soja uz svoje brojne korisne efekte na organizam, može blagotvorno da djeluje i na rast tumora prostate.

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti