POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Alternativna medicina A kad me zaboli glava probaću sa...

A kad me zaboli glava probaću sa...

glavobolja

Milioni ljudi širom sveta muče se sa glavoboljama. I ne uspevaju lako da ih se reše.

Najčešće je to, naravno, zbog pogrešnog načina života, ali i zbog pogrešnog načina lečenja. Prirodna medicina nam nudi vrlo kvalitetne odgovore...
Glavobolje nas sprečavaju da radimo, da delujemo normalno, čine nas nervoznim, neprijatnim za okolinu. Farmaceutski lekovi su loš izbor ne samo zbog mogućih nuspojava i napada na imuni sistem, već i zato što su rešenje relativno kratkog veka. Naše telo će postati imuno na tabletu u jednom trenutku, a (uzrok) glavobolje će ostati.

Zato evo nekoliko saveta, kao i načina, svima nama dostupnih, kako ublažiti tj. otkloniti glavobolju.
Najpre, pokušajte pronaći mogući uzrok glavobolje, analizom svojih svakodnevnih aktivnosti: ritam rada, odmora, spavanja, načina ishrane, konzumiranja napitaka, naročito onih tzv. stimulativnih. Tu ćete, uz samo malo objektviniji pristup, pronaći štošta što bi trebalo promeniti i tako najverovatnije omogućiti sopstvenom organizmu da sam, procesima samoizlečenja, reši ovaj problem.
Malo spavanja, nekvalitetan odmor, svakodnevna iznimna napetost, konstantni stresovi, uz komzumiranje stimulativnih napitaka (kafa, crni čajevi, tzv.energetski napici itd.), svakako mogu biti uzrok vaših glavobolja. Njihovom eliminacijom otklonićete ne samo glavobolje, i simptome koji idu uz njih, poput mučnina, povraćanja, ali i hronične nervoze, nego i zdravstvene probleme koji na prvi pogled nisu u vezi sa ovim problemom, a dolaze iz iste kuhinje nezdravog načina življenja... 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu zdravzivot.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti