POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Alternativna medicina Drago Plečko: Alternativna medicina ne može liječiti rak

Drago Plečko: Alternativna medicina ne može liječiti rak

drago plecko

Drago Plečko je široj javnosti već godinama poznat kao jedno od prvih imena alternativne medicine. Iza njega je šest knjiga, na stotine tekstova i više od 300 TV emisija i priloga

Mr. Drago Plečko se sa ljekovitim biljkama prvi put susreo 1971. godine kao student prve godine organske hemije i biohemije na PMF-u u Zagrebu, kada je čuo za dvojicu tada najslavnijih travara: Radu Marušića iz Mostara i Jovu Mijatovića s Romanije.

"Obišao sam tada cijelu Bosnu autostopom, kao i mnoge travare, a najveći utisak na mene je ostavio Rade Marušić, koji je postao neka vrsta mog učitelja o ljekovitom bilju. Imao je i neke druge sposobnosti, obišao je svijet, Južnu Ameriku, Kinu i pomogao mnogim ljudima.Njegova knjiga objavljena 1982. je klasično djelo.

Kasnije sam se nakon odbrane magistarskog rada i sam počeo baviti profesionalno fitoterapijom i savjetovanjem. Puno mi je pomoglo poznavanje biohemije jer sam razumio što je to čime biljke liječe, na naučnom nivou.

Nisu mi bile strane ni ideje o povezanosti čovjeka i prirode oko njega pa tako ni metafizički pristupi liječenju prirodnim sredstvima. Znao sam da naučna zajednica ne može shvatiti taj način razmišljanja koji sam prihvatio od brojnih jogija i tibetanskih lama i zato je uvijek postojala neka tenzija između mene koji sam imao akademsko obrazovanje i ortodoksnih naučnika koji smatraju da van molekula oko nas ne postoji ništa drugo.

Za mene oduvijek ovo oko nas nije bio kraj, već samo manji dio spektra koji sviješću možemo proširiti, a i na jedan ipak ograničeni način ugraditi u liječenje. Još uvijek je, međutim, zvanična medicina na prvom mjestu i svako se prvo treba obratiti školovanom doktoru.

Kasnije sam u svoje terapije i savjetovanje uključio iskustva drugih ljudi iz alternativne i komplementarne medicine, poput dr. Johanne Brandt, dr. Johanne Budwig, dr. Johna McDougalla i mnogih drugih. Ta sinteza upotrebe ljekovitog bilja, metoda ajurvedske i tibetanske medicine i spomenutih iskustava je dala ponekad iznenađujuće dobre rezultate. Time se zapravo bavim više od 30 godina - ističe Plečko. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu vijesti.meOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti