POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Pedagogija Idealna zanimanja za decu

Idealna zanimanja za decu

Mali astronaut

Za jedno od dvoje dece školskog uzrasta nauka ili matematika su preteški ili previše dosadni za učenje, iako sedam od deset nji želi da ima naučne karijere, otkriva istraživanje.

Prema istraživanju sprovedenom među 1000 učenika L'oréalovog Centra za mlade naučnike sa Kraljevskog instituta (Royal Institution's L'Oréal Young Scientist Centre), među 10 najboljih poslova kod dece od šest do 16 godina su astronaut, veterinar i pilot.

Deset najboljih karijera prema izboru dece
Profesionalni sportista
Inženjer
Tajni agent
Vatrogasac
Astronaut
Veterinar
Doktor
Učitelj
Pilot
Čuvar životinja u zoološkom vrtu

Istraživanje koje se odvijalo u isto vreme kad i Sajam Veliki prasak i obrazovanje u Birminghamu, otkrilo je da 49,9 posto dece misli da su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika (tzv. STEM predmeti) preteški ili previše dosadni, dok 15 posto smatra da su važni samo za karijeru u medicini.

Sarah Finnegan-Dehn, predsednica Instituta za profesionalnu orijentaciju, rekla je: „Nakon izbora je došlo do brojnih promena u načinu na koji se pruža podrška kod odabira karijere mladim ljudima.“

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu economy.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti