POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Pedagogija Vaspitanje dece – razmaženi prinčevi i princeze

Vaspitanje dece – razmaženi prinčevi i princeze

vaspitanje dece

Vaspitanje dece nije ni malo lak „posao“, šta više. To vrlo dobro znaju svi roditelji, a naročito oni koji su svoje klince razmazili dok su još bili sasvim maleni.

Takve greške u koracima nakon samo nekoliko godina izazovu probleme, jer dete, naviknuto da sve bude kako ono želi, ni ne obraća pažnju šta mu roditelji govore. Vaspitanje dece zahteva neverovatno veliko strpljenje, posvećenost, ali ma koliko da vam se u datom trenutku učini preteško, nikako nemojte posustati, jer u pitanju je vaše voljeno dete.

Batine i konstantna grdnja deteta od 3-4 godine neće mnogo pomoći. Sa njim je potrebno razgovarati što više, davati mu jasne znake šta sme, a šta ne. Zato nemojte svoju frustraciju kada se vratite sa posla lečiti na tom nedužnom biću, već ga opomenite kada imate pravi razlog za to, kada je ono zaista nešto skrivilo.

Za pravilno vaspitanje dece još uvek ne postoji ni jedna škola koju bi roditelji mogli da upišu i pohađaju te korisne časove. U pitanju je prava veština u kojoj svaki rodtelj ima svoj stil. No ipak, roditeljima-početnicima ovaj tekst bi mogao biti od velike koristi.

Još samo 5 minuta
Svakom mališanu je i više nego zabavno da se igra sa svojim vršnjacima u dečijoj igraonici ili nekom od obližnjih parkića. Tada ne oseća glad, žeđ, sve mu je potaman i ne zna kada je dosta. Međutim, svesni ste da ma koliko da mu je lepo, ipak tu ne možete provesti čitav dan. Niste mu još ni prišli, a vaš mališan je već briznuo u plač. Iako ste mu rekli da ćete doći koliko sutra, da ga kod kuće čeka njegova omiljena torta, vriska je sve glasnija. Jasno je, dete želi da popustite. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu navidiku.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti