POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Prehrana

Prehrana

Rak za doručak

brza hrana

Kurir objavljuje spisak materija za koje se osnovano sumnja da izazivaju pojavu najteže bolesti l Pažljivo proučite šta piše na ambalaži prehrambenih proizvoda, poručuju lekari l Na vrhu liste opasnih namirnica šunka u crevu, “pica šunka”, viršle.

10 šokantnih činjenica o hrani!

povrceZnamo li što jedemo? Ako ste mislili da je dovoljno pročitati deklaraciju na ambalažnom omotu da biste saznali kvalitetu namirnice koju želite kupiti, varate se. Većina bitnih informacija o namirnici i načinu na koji je nastala te spojevima koji se oslobađaju pri upotrebi iste nije istaknuta na proizvodu.

Glavobolja od žeđi

voda za piceČak i blaga dehidracija može da promeni raspoloženje, nivo energije i sposobnost razmišljanja, pokazala je studija sprovedena na američkom Univerzitetu Konektikat.

Da li je čaj zaista zdrav?

caj

Da li čaj zaista leči rak i smanjuje holesterol? Evo šta neke studije kažu na temu ovog napitka.

Otkrijte tajnu piva i njegovih mehurića

pivo ginis

Ako ste nekad posmatrali čašu Ginisa izbliza, moguće je da ste se pitali zašto je pena ovog tamnog piva bela, od čega je ona sastavljena i zašto brojni mehurići putuju prema dnu čaše, a ne prema površini. 

Upotreba i zdravstvena vrednost plavog patlidžana

plavi patlidzanPlavi patlidžan se sprema u svetskim kuhinjama, od Japana do Španije. Često se kuva, kao npr.u francuskom ratatouille-u, ili italijanskom melanzane alla parmigiana, grčkoj musaki i bliskoistočnim i azijskim jelima. 

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti