POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Psihijatrija i psihologija Upoznavanje preko interneta – jeste li za?

Upoznavanje preko interneta – jeste li za?

upoznavanje preko interneta

Upoznavanje preko interneta danas je skoro pa češće nego sklapanje poznanstava u kafiću, šetnji, parku.

Da li zbog toga što se plaše da priđu jedni drugima ili iz nekih drugih raloga – ne znamo, ali činjenica je da svako ko ima nalog na na Facebook-u tamo ima više prijatelja nego uživo. Pisma su zamenjena e-mailovima, duga ispijanja kafe sa prijateljicama četovanjem na ovoj ili nekoj drugoj društvenoj mreži. Sviđalo se nama to ili ne, upoznavanje preko interneta fakat je sve češće, kao i veze koje se iz tih “poznanstava” rađaju.

Zanimljivo je da je sve veći broj sklopljenih brakova između osoba koje su se upoznale i vezu održavale zahvaljujući kompjuteru. Za neke ljude upoznavanje preko interneta je genijalan način da prebrode svoju stidljivost i lakše ispolje duhovitost i ostale vrline koja se kriju u njima, a drugi veruju da je reč o begu iz stvarnosti i zaljubljivanje u idealizovanu, a ne u osobu koja se zaista nalazi sa druge strane.

Vera u sebe samog
Vrline koje upoznavanje preko interneta nosi svakako postoje, želeli to sebi neki da priznaju ili ne. Zaista, ono stidljivim osobama može i tek kako pomoći da ostvare komunikaciju i pronađu prijatelje kojih se inače “plaše” kada su im fizički blizu. Neki jednostavno imaju velikih problema kada treba da ostvare normalan, opušten, neusiljen verbalni kontakt. Sve zbog manjka samopouzdanja, zahvaljujući kome se vrlo lako spetljaju, kažu raznorazne gluposti i tako ispadnu smešnu. Tačnije, veruju da izgledaju tako, što ih još više “zakopava” i onemogućuje im da sklope prijateljstva, a kamo li emotivnu vezu.

Zato je upoznavanje preko interneta donekle rešenje. Možete da kuckate šta vam je volja i kažete sve čega se inače ne biste setili. Vaš smisao za humor lakše će doći do izražaja, a kada dođe trenutak susreta oči u oči, druga osoba znaće da je u pitanju trema, a ne dosadna, nezanimljiva, pa još i spetljana osoba. Isto važi i za izički izgled – onaj ko vas zavoli, a da vas još nije ni video, zavoleće vas zbog onoga što čuvate u vama samima, što je mnogo važnije od “spoljne strane”. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu navidiku.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti