POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Vežbanje Evo zašto su Šveđanke skladnije građene

Evo zašto su Šveđanke skladnije građene

Treniranje

Čak 34% građana zemalja EU rijetko ili gotovo uopće ne vježba, a među njima se prvenstveno ističu mediteranske zemlje te 12 novih članica EU. Najaktivniji su stanovnici skandinavskih zemalja. A Hrvati?

Kada je riječ o fizičkoj aktivnosti, četvrtina ispitanih građana Hrvatske vježba dva do tri puta tjedno, njih 15% jednom tjedno, a gotovo 30% ispitanika uopće ne vježba. Najviše onih koji vježbaju uživa u vožnji biciklom, dok njih 12% trči ili se bavi nekom vrstom plesa.

Usporedimo li to sa zadnjim istraživanjem Eurobarometra o fizičkoj aktivnosti građana Europske Unije, vidjet ćemo da su podaci vrlo slični. Prema navedenom istraživanju, 34% građana zemalja EU rijetko ili gotovo uopće ne vježba, a među njima se prvenstveno ističu mediteranske zemlje te 12 novih članica EU. Najaktivniji su svakako stanovnici skandinavskih zemalja. I stanovnici Europske Unije najviše vole vježbanje na otvorenom, nakon čega slijede fitness centri i sportski klubovi.

Velik broj građana ne doručkuje

Ovih je dana hrvatska podružnica tvrtke Nestlé provela istraživanje na 1.065 građana Hrvatske o njihovim prehrambenim navikama i fizičkoj aktivnosti. Treba napomenuti da je u ispitivanju sudjelovalo 87% žena te 13% muškaraca, dok je najviše ispitanika, njih gotovo 70%, bilo u dobi od 20 do 35 godina, tako da ono nije reprezentativno za cjelokupnu populaciju.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu net.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti