POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Vežbanje Osvežite vezu partnerskom jogom

Osvežite vezu partnerskom jogom

joga

Partnerska joga može da bude način za unošenje željene vitalnosti u vašu vezu. Jedino je potrebno da osluškujete ritam njenog srca i disanje.

Ovaj zabavan način vežbanja možete da praktikujete sa prijateljem, detetom... Ipak, najpre se misli na vežbanje sa partnerom, jer produbljuje intimnost i međusobno poverenje, a poboljšava i međusobnu komunikaciju.

Partnerska joga može da bude način za unošenje željene vitalnosti u vašu vezu. Jedino je potrebno da se usredsredite na osobu koju ste odabrali da sa njom provedete život, da osluškujete ritam njenog srca i disanje, budući da je većina poza u partnerskoj jogi takva da se nalazite tik uz partnera ili ste mu okrenuti leđima, ali tako da se dodirujete.

Uz ponovni osećaj duboke povezanosti i sigurnosti nećete imati strah od pojedinih joga-poza koje liče na akrobatske. Poze, odnosno asane udvoje, čine da osetimo sigurnost, a sam fizički kontakt opušta naš nervni sistem i čini nas smirenijima.

Veće poverenje
Pojedine poze su takve da vam je neophodna podrška partnera. Veoma je važno saznanje da je partner uvek tu da vas pridrži i pomogne vam. Na taj način prevladavamo granice mogućnosti na kojima bismo se verovatno zaustavili ukoliko bismo vežbali sami.

Zbog fleksibilnijih kukova, neke vežbe žene izvode lakše, ali muškarci su izdržljiviji i snažniji, pa lakše rade vežbe za koje su potrebni jaki mišići.

Povezivanje
Koliko dobro poznajete partnerovo telo? Joga za parove će vam pomoći da počnete da primećujete partnera na različite načine, da radije komunicirate srcem nego glavom.

Zabava
Uz ovu jogu sigurno ćete se smejati, a smeh je sjajan način da se oslobodite stresa, tenzije i može da učini da vam problemi izgledaju manje važni. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu b92.netOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti