POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Vežbanje Par sitnica o trbušnjacima koje vrijedi zapamtiti

Par sitnica o trbušnjacima koje vrijedi zapamtiti

vežbe za trbušnjake

Mogu li trbušnjaci, oni klasični, oštetiti kralježnicu? Ili je vježbanje samo korisno jer se razvijaju mišići koji podupiru kralježnicu?

Istina je da je izvođenje trbušnjaka opterećenje za kralježnicu. Ipak, ovaj stres možemo ublažiti ako se prije pobrinemo za mišiće koji stabiliziraju kralježnicu (multifidusi, transversus abdominis). Ukoliko su oni jaki i ako vježbe pravilno izvodimo, manja je mogućnost ozljede.

Možda možete potražiti stručnu osobu ili literaturu kako biste naučili kako uopće detektirati tu muskulaturu, kako je pravilno upotrijebiti, jer ona se kod izvođenja vježbi, bilo bavljenjem rekreativnim aktivnostima ili sportom, mora prva aktivirati.

Naravno, kaže se da čak i sjedenje može biti opterećenje za kralježnicu, no ipak hodanje, sjedenje, stajanje, sve je to naša svakodnevica. Degenerativne promjene često ne možemo spriječiti, ali ih možemo ublažiti.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu magazin.net.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti