POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Medicina Vežbanje Vežbe koje treba da izbegavate ako želite da smršate

Vežbe koje treba da izbegavate ako želite da smršate

vezbanje

Mislite da su sve vežbe dobre? Pa i jesu, ali nije svaka vežba ista niti svaka ima iste rezultate. 

Ako želite smanjiti brojku na vagi, vi možete vežbati sa tegovima (to je čak i korisno u kombinaciji sa aerobikom), međutim vodite računa o tome da vežbate s manjom kilažom tegova i više naglaska stavite na kardio vežbe.

Pre nego spomenemo same vežbe, treba napomenuti da nema ničeg lošeg u ovim vežbama i da će one dugoročno takođe pomoći da smršate. Međutim, činjenica je da će, pogotovu ako imate da izgubite malo više kilograma i masnog tkiva, izgradnja mišićne mase u početku "pogurati" masno tkivo – pa ćete izgledati još širi nego inače (zato se mnogo žena žali da su se više "ugojile" vežbajući).

Ali, isto tako važna je činjenica da će sa vremenom i upornošću upravo ta mišićna masa podstaći vaš metabolizam da ubrza rad, pa ćete tada brže i kvalitetnije početi da gubite masno tkivo i počeće da se naziru čisti mišići.

Dakle, samo se radi o izboru šta vi želite. Ako želite da brže vidite rezultate onda izbegavajte ove vežbe, i s druge strane - ako imate vremena i volje i ove vežbe mogu biti veoma korisne za gubitak kilograma.

Nastavite da radite čučnjeve – ali bez teških tegova
Svi hvale čučnjeve kao jednu od najboljih i najefikasnijih vežbi, i oni to zaista jesu. Ali, kada pokušavate izgubiti kilograme, onda vam nisu potrebni teški tegovi. Čučnjevi su složena vežba, što znači da radi više mišića, i nije vam potrebna veća dodatna težina, posebno ako želite što brže izgubiti kilažu, a ne da dobijate na mišićnoj masi. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu vesti-online.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti