POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Na rubu nauke Rubna područja nauke Egipatski horoskop – kako bogovi kažu

Egipatski horoskop – kako bogovi kažu

egipatski horoskop

Egipatska astrologija nije u svetu ništa manje popularna od kineske, a o njoj se kod nas ipak tako malo zna. Među tamošnjim stanovnicima, ali i i šire, egipatska astrologija je jedna od omiljenijih metoda za predviđanje budućnosti.

Faraoni su joj često pribegavali kako bi učinili svoju vladavinu kvalitetnijom, a narod zadovoljnijim. I dan danas, kako tvrde oni koji su je iskusili, pomaže ljudima da reše svoje probleme, ma koje vrste da su.

Nasuprot mišljenju mnogih, astrologija nije isključivo vavilonsko, kinesko, niti « vlasništvo » starih Maja. Tokom Antike, ova disciplina razvila se zasebno u gotovo svakoj zemlji sveta. Karakteristike svake astrologije razlikuju se od zemlje do zemlje, a svaka se zasniva na posmatranju zvezda i prirode njihovih starih verovanja. U Egiptu, astrologija je čvrsto povezana sa poznatim politeističkim verovanjima.

Nepromenljiva sudbina
U Egiptu se ova božanska umetnost, kako je nazivaju, praktikuje još od starina. Počiva na verovanju u poruke koje božanstva šalju smrtnicima, tumačenju pokreta zvezda, ali i verovanju u neizbežnu i nepromenljivu sudbinu, koja je različita za svaku individuu. Prema egipatskom verovanju, boginja Izis i Maat određuju sudbinu svakog čoveka po njegovom rođenju. Potomci plemićke krvi imaju privilegiju da saznaju sudbinu novorođenčeta zahvaljujući prorocima koji imaju sposobnost da tumače poruke koje bogovi šalju. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu navidiku.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti