POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Na rubu nauke Vanzemaljske civilizacije Ronioci potvrdili da na dnu Baltičkog mora leži neobičan objekt. Je li otkriven NLO?

Ronioci potvrdili da na dnu Baltičkog mora leži neobičan objekt. Je li otkriven NLO?

UFO u Baltiku

'Objekt se pojavio na sonaru kad smo tražili olupine iz Drugog svjetskog rata'

Objekt neobičnog oblika pronađen je na dnu Baltičkog mora pokriven čađom. Ležao je na kraju 300 metara dugog udubljenja na dnu mora.

Iako skeptici smatraju da bi detaljno istraživanje predmeta pobilo teorije o NLO-u na dnu mora, švedski istraživači priznaju kako su izronili s mnogo više nejasnoća nego su ih imali kada su krenuli u istraživanje.

Naime, pronašli su objekt kojeg su neki povezali s Millennium Falcononom, letjelicom iz Star Warsa, zbog specifičnog kružnog oblika s vanjskom linijom nalik na gljivu, podignutom oko tri metra iznad morskog dna

Predmet ima zaobljene strane i hrapave rubove. Ronilac Peter Lindberg rekao je kako su članovi tima najprije pomislili da je riječ o kamenu, ali se uskoro ispostavilo da nisu u pravu. Naime, u središtu objekta, koji ima oko 18 metara promjera, nalazi se rupa u obliku jajeta. Zanimljivo je da stijene pronađene u okolici pronalaska izgledaju poput malih ognjišta te da na sebi imaju čađu.

- To je neobično, jer u Baltičkom moru nikada nije prijavljena vulkanska aktivnost. Kao laik mogu samo nagađati kako je priroda uspjela stvoriti nešto ovakvo i bez sumnje to je najčudnija stvar koju sam doživio kao profesionalni ronioc- kaže Lindberg.

S njim se slažu i druge kolege, poput Stefana Hogeborna, drugog člana Ocean X istraživačkog tima. Tvrdi kako nije uobičajeno vidjeti tako spaljeno kamenje na morskom dnu, te da takvo nešto u svojih 20 godina karijere nije vidio.

Objekt je pronađen prošle godine ali se zbog nedostatka sredstava nije mogao okupiti tim koji bi detaljno pogledao ono što se iz daljine činilo predmetom sličnim disku.. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu jutarnji.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti