POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Na rubu nauke Vanzemaljske civilizacije Svraćaju li vanzemaljci na Sunce po gorivo?

Svraćaju li vanzemaljci na Sunce po gorivo?

sunce

Snimke snimljene NASA-inim sunčevim satelitom SOHO nisu pretjerano uzbudile znanstvenike, no na internetu su uzrokovale lavinu objašnjenja s 'ruba znanosti'

Najnovije NASA-ine snimke Sunca prikazuju nesvakidašnju anomaliju na sunčevoj koroni - neobičan vrtlog plazme, na čijem kraju se rubovi korone razmiču u gotovo savršenu kružnicu. Ovakav rijedak prizor, očekivano, uzbudio je duhove teoretičara zavjere na internetu tokom cijeloga dana, prenosi Huffington Post.

Snimke snimljene NASA-inim sunčevim satelitom SOHO, čija je zadaća svakodnevno promatranje Sunca i heliosfere cijelom paletom teleskopa i instrumenata, nisu pretjerano uzbudile znanstvenike, no na internetu su uzrokovale lavinu objašnjenja s 'ruba znanosti'.

"Radi se o svemirskom brodu, koji usisava površinu Sunca," tako priča jedan teoretičar zavjere. Drugi predlaže da bi se moglo raditi o nekakvom obliku života koji putuje svemirom. "Definitivno više liči na nekakvo stvorenje nego na brod," slažu se neki.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu jutarnji.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti