POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Na rubu nauke Zanimljivo Iskopali stroj star 400 milijuna godina?

Iskopali stroj star 400 milijuna godina?

mehanizam

Naviknuti smo na bizarnosti iz Rusije, no moramo priznati da nas je ovo navodno otkriće svejedno šokiralo. Na poluotoku Kamčatki navodno su otkriveni ostaci stroja starog preko 400 milijuna godina!

Sveučilište St. Petersburg u posjedu je nevjerojatnog otkrića koje bi moglo u potpunosti promijeniti naše spoznaje o povijesti. Arheolog Yuri Golubev tvrdi da je ovo možda najbitnije otkriće u dosadašnjoj ljudskoj povijesti.

Ovo nije prvi put da su u regiji pronađeni drevni artefakti, no definitivno je prvi put da su pronađeni metalni dijelovi koji su, čini se, sačinjavali kompleksni mehanizam.

Stručnjaci su još uvijek u čudu zbog stupnja očuvanosti pronađenih predmeta, ali svejedno ne mogu vjerovati da je prije 400 milijuna godina mogla postojati takva tehnologija. Zbog toga je mnogo onih koji tvrde da nikako nije riječ o ljudskoj tehnologiji već da naprosto mora biti izvanzemaljskog podrijetla.

S obzirom da je istraživanje ovog nevjerojatnog pronalaska tek u početnom stadiju, Golubev tvrdi da ne treba još odbacivati niti jednu teoriju i naglašava da evolucija nije linearna i da bi upravo ovo otkriće moglo otvoriti vrata potpuno novim spoznajama.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu net.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti