POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Na rubu nauke Zanimljivo Nova teorija tvrdi da smrt ne postoji

Nova teorija tvrdi da smrt ne postoji

Paralelni kosmos

Mnogi od nas se plaše smrti. Vjerujemo u nju zato što nam je rečeno da ćemo umrijeti.

Ljudi se povezuju sa tijelima, a kao što znamo, tijela umiru. Međutim, nova naučna teorija smatra da smrt nije finalan dođajaj, piše Robert Lanca, stručnjak za naprednu tehnologiju ćelija na svom blogu.

Jedan od dobro poznatih aspekata kvantne fizike jeste da određena opažanja ne mogu apsolutno biti predviđena. Umjesto toga, postoji čitav niz mogućih opservacija, svako sa različitom vjerovatnoćom.

Jedno učestalo objašnjenje, interpretacija „mnoštva svjetova“, tvrdi da svaka od ovih mogućih opservacija korespondira sa drugačijim univerzumom (multiverzum).

Nova naučna teorija nazvana biocentrizam malo je pročistila ove ideje. Postoji beskonačan broj univerzuma, i sve što vjerovatno može da se desi, dešava se u njima. Smrt ne postoji u pravom smislu u ovim scenarijima. Svi mogući univerzumi postoje u isto vrijeme, bez obzira na to šta se u njima dešava.

Iako su naša tijela predodređena da budu uništena, osjećaj života – „Ko sam ja?“, je zapravo fontana energije od 20 vati koja kontroliše mozak. Međutim, ova energija ne nestaje nakon smrti. Jedan od najpouzdanijih aksioma nauke jeste da energija nikada ne umire – ona ne može biti ni stvorena ni uništena.

Da li se ova energija prenosi sa jednog svijeta na drugi?

Sudeći po biocentrizmu, prostor i vrijeme nisu tvrdi objekti kakvim ih smatramo. Ukoliko mahnete rukom kroz vazduh – ukoliko uklonite sve, šta je ostalo? Ništa.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu nezavisne.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (1)Add Comment
...
napisao Hemicar, 04 June 2014
Ne postoje vise univerzuma nego jedan, ali priroda energija je drugacija od vrste do vrste energije. Mozda je frekvencija kriva zato sto ne mozemo da vidimo paralelni svet, kao i oni nas, a mozda neka druga osobina koja ne dozvoljava mesanje 2 univerzuma...

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti