POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Na rubu nauke Zanimljivo Prvi čovjek u svemiru je bio 1933.?

Prvi čovjek u svemiru je bio 1933.?

Prvi u svemiru

Londonske novine Referee su 29. listopada 1933. objavile članak o lansiranju koje se odigralo na otoku u Baltičkom moru. Pritom je navodno Otto Fischer postao prvi čovjek u svemiru.

Je li moguće da je Njemačka zapravo preduhitrila Ruse za oko tri desetljeća i jesu li u to vrijeme uopće postojali kapaciteti za lansiranje kako je opisano u članku?

Povijesne činjenice dokazuju da je Otto Fischer postojao, kao i to da se njegov brat Bruno bavio dizajniranjem raketa. Također, poznato je da je radio na tajnom ugovoru za njemačku vojsku i da je s otoka u Baltičkom moru zbilja lansirao raketu, prenosi io9.com.

No, o tome koliku je visinu dosegla raketa i je li u njoj bio netko, postoji više priča. Novinar je opisao da je raketa sletjela nekoliko minuta nakon polijetanja i da je iz nje izašao vidno potreseni Otto te ispričao svoje nevjerojatno iskustvo.

Navodno se pri polijetanju onesvijestio od velike brzine, a osvijestio se kada je raketa dosegla maksimalnu visinu, 'dotakla svemir' i počela padati nazad prema tlu.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu hot.net.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (1)Add Comment
...
napisao ime, 21 August 2012
jeste bio je u svemiru i ja sam bio sa njim tamo smo popili kafu i vratili se

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti