POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Nauka o zemlji Arheologija i paleontologija Machu Picchu:Francuski pustolov otkrio tajni prolaz do blaga

Machu Picchu:Francuski pustolov otkrio tajni prolaz do blaga

Maču Piču

Zapečaćena vrata koja podsjećaju na otvore drevnih grobnica otkrivena su u samom središtu svetog grada Inka. Geofizičkim istraživanjima utvrđeno je da se iza njih skriva blago, ali još nisu otvorena.

Francuski arheolog i pustolov Thierry Jamin posljednjih je 15-ak godina proveo tragajući za ostacima drevne civilizacije Inka po džunglama na jugu Perua. Dosad je otkrio oko 30 vrijednih nalazišta među kojima je nekoliko tvrđava i dijelova cijelih gradova.

Nedavno se odlučio pročešljati Machu Picchu u kojem je, na temelju priče jednog inženjera koji je 2010. bio ondje u turističkom posjetu, pronašao tajni ulaz u podzemlje u samom središtu drevnog grada. Riječ je o zapečaćenim vratima koja podsjećaju na ulaz u grobnicu.

Početkom prošle godine Jamin je od peruanskog ministarstva kulture dobio dozvolu da provede detaljnije geofizičko istraživanje misterioznog ulaza, što je u travnju i učinio. Ispostavilo se da se iza vrata skriva čitav niz prostorija i stube koje vode dublje u podzemlje, a u barem jednoj su, kako piše Before it's News otkrivene veće količine zlata i srebra.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu dnevnik.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti