POPULARNA NAUKA

sre21032018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Nauka o zemlji Ekologija

Ekologija

Nova leteća laboratorija - svijet postaje sve toplije mjesto

Zemlja iz svemira

Svijet postaje sve toplije mjesto - tokom 2012. godine nivo ugljen-dioksida u vazduhu je porastao, nivo mora je rekordno visok, a led na Arktiku istorijski nizak - objavljeno je u najnovijem izvještaju američke Nacionalne uprave za okeane i atmosferu.

Riječani riješili enigmu zagađenja u Meksičkom zaljevu

havarija platforme

Eksplozija na platformi izazvala je sredinom 2010. ekološku katastrofu velikih razmjera i strahove da bi zagađenje moglo uzrokovati dugotrajne posljedice za morski život u tom dijelu svijeta. 

Uticaj šuma na vode

amazon

Nikakva vještački napravljena fabrika vode ne može zamijeniti šumski izvor iznad koga nema nikakvih zagađivača, nego samo netaknuta priroda sa obiljem zdravih stabala, grmlja i prizemne flore.

Biorazgradive kese prošle test

biorazgradive kese

Odluka okruga Bad Dirkhajm da odobri trajno korišćenje kesa za organski otpad napravljenih od BASF-ove ''Ecovio FS'' plastike na snagu stupa odmah. Stanovnici ovog okruga kao i lokalne kompanije za upravljanje otpadom testirale su kese tokom perioda od tri meseca.

Kako nastaju kisele kiše?

kisele kise

Kisela kiša je posljedica zagađenja zraka. Izgaranjem ugljena, nafte i benzina, oslobađa se dim koji sadrži plinove sumporov dioksid i dušikov dioksid.

Top 10 najzagađenijih mjesta na svijetu

zagadjenje

Zaštitna maska i odijelo prijeko su vam potrebni nađete li se igrom slučaja na nekoj od 10 niženavedenih lokacija, a ne želite osjetiti posljedice tog posjeta na svom zdravlju.

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti