POPULARNA NAUKA

sre21032018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Nauka o zemlji Ekologija Biorazgradive kese prošle test

Biorazgradive kese prošle test

biorazgradive kese

Odluka okruga Bad Dirkhajm da odobri trajno korišćenje kesa za organski otpad napravljenih od BASF-ove ''Ecovio FS'' plastike na snagu stupa odmah. Stanovnici ovog okruga kao i lokalne kompanije za upravljanje otpadom testirale su kese tokom perioda od tri meseca.

Kako pokazuje sprovedena anketa, stanovnici Bad Dirkhajma veoma su zadovoljni novim kesama za smeće. Fabrika organskog đubriva u Grinštatu, koja je u vlasništvu kompanije za upravljanje otpadom, GML ''Abfallwirtschaftsgesellschaft GmbH'', takođe je veoma pozitivno ocenila rezultate ovog pilot projekta. Kese od ''Ecovio FS'' plastike u potpunosti se razgrađuju i ne ugrožavaju kvalitet komposta.

Skoro 90 odsto ljudi zadovoljno BASF-ovim kesama

“Za nas su visoki kvalitet komposta i činjenica da će ove kese stanovništvu olakšati razdvajanje, prikupljanje i odlaganje organskog otpada - presudni faktor“, rekao je prvi okružni savetnik Bad Dirkhajma Erhard Frojnšt.

Zahvaljujući ''Ecovio'' kesama, odlaganje biorazgradivog smeća je čistije, na višem higijenskom nivou i jednostavnije od odlaganja u papirnim kesama ili od odlaganja starog papira. Ove kese, ne samo da sprečavaju štetne neprijatne mirise i ne privlače insekte, već znače i da više nije neophodno pranje i čišćenje kontejnera u kojima se prikuplja organski otpad.

“Mi smo već, 2009. godine, u zajedničkom projektu sa kompanijom za ekološke usluge, 'Veolia Umweltservice West GmbH', i kompanijom za upravljanje otpadom, 'GML Abfallwirtschaftsgesellschaft', pokazali u fabrici organskog đubriva u Grinštatu da se ove kese razgrađuju”, rekao je direktor BASF-ovog globalnog poslovanja biorazgradivom plastikom Jirgen Kek. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu vesti-online.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti