POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Nauka o zemlji Geografija i geologija NASA snimila misterioznu geološku strukturu na Zemlji

NASA snimila misterioznu geološku strukturu na Zemlji

misteriozna struktura

NASA snimila misterioznu geološku strukturu na Zemlji: Nalazi se na obali Atlantskog oceana, promjera je 48 km.

Richat Struktura nalazi se na obali Atlantskog oceana u zapadnoj Africi, promjera je 48 kilometara te je kao takva vidljiva i iz svemira, piše the Huffington Post.
Nizozemski astronaut Andre Kuipers, snimio je hipnotizirajuću scenu Richat Strukture u Mauritaniji 7. ožujka, dok je svemirska postaja bila iznad Sahare, na visini od oko 386 kilometara. Na fotografiji se vidi kako je erozija slojeva kamena stvorila oblike koje sliče na prsten.

Isprva se smatralo da je proizvod udara meteorita, a sada znanstvenici vjeruju da je proizvod uzdignuća i erozije. Uzrok kružne forme još je uvijek misteriozan.

Tijekom mjeseci provedenih na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) astronauti često snime prizore namijenjene znanosti, ali i javnosti.
Naime, tijekom svoje misije, mnogi astronauti aktivni su na društvenim mrežama kao što su Twitter ili Google+, te dijele ovakve zapanjujuće scene iz svemira sa svima.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu alternativa.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti