POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Nauka o zemlji Klima Njujorčani u strahu od klime i poplava

Njujorčani u strahu od klime i poplava

Nju Jork

Zbog zagrevanja klime i podizanja nivoa okeana, moguća poplavna zona zahvatiće do 2050. godine četvrtinu Njujorka, sa više od 800.000 stanovnika, saopštila je grupa naučnika koju je uprava grada angažovala da procene opasnost.

Po njihovoj analizi, Njujork će kroz 40-tak godina imati broj dana s temperaturom iznad 30 stepeni isti koliko sada ima jug SAD. Zbog višeg nivoa okeana, osam procenata gradske obale moglo bi biti u opasnosti od poplava već samo zbog redovne, obične plime, procenila je ta grupa.

Pošto će klima biti toplija, oluje će biti jače od lanjskog uragana Sendi koji je teško pogodio Njujork. Tu prognozu će danas objaviti gradonačelnik Majkl Blumberg, uz predlog mera koje treba preduzeti i zbog oluja, i zbog suša, jakih pljuskova i vrućine koja se očekuje. Blumberg je prošle zime najavio razmatranje podizanja brana, nasipa i drugih zaštitnih struktura.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu vesti-online.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti