POPULARNA NAUKA

sre21022018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Prirodne nauke Astronomija i astrofizika NASA bi uskoro mogla najaviti novu misiju na Mjesec

NASA bi uskoro mogla najaviti novu misiju na Mjesec

  • PDF
Istraživanje mjeseca

Eksperti tvrde da je američka svemirska agencija NASA zainteresovana za ponovno slanje astronauta na Mjesec i vjeruju kako će uskoro najaviti novu misiju sada kada je Barack Obama ponovo izabran za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Prema nekim izjavama, NASA želi prisustvo ljudi u svemiru i planira napraviti ispostavu u orbiti Mjeseca u sklopu priprema za spuštanje na asteroid, koje je zakazano za 2025. godinu.

Obamina administracija je najvjerovatnije već dala dozvolu za nove planove, ali je cijeli projekt čuvan u tajnosti u slučaju da republikanski kandidat Mitt Romney pobijedi na izborima.

"NASA evoluira u svom razmišljanju i priprema nove planove. Međutim, sve se to držalo u tajnosti do završetka izbora", rekao je za Space.com John Logsdon, eskpert za svemirsku politiku i profesor na Univerzitetu George Washington.

Još 2010. godine je Obama dao zeleno svjetlo za pripremu misije na asteroid. Kako bi došli do tih udaljenih predjela svemira NASA razvija novu raketu nazvanu Sistem svemirskog lansiranja i kapsulu pod imenom Orion.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu klix.baOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti