POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Prirodne nauke Astronomija i astrofizika NASA otkrila život na Marsu

NASA otkrila život na Marsu

  • PDF
sonda viking 1

Američka svemirska agencija NASA navodno je otkrila život na Marsu još sedamdesetih, tvrdi međunarodni tim matematičara i naučnika.

Neurofarmakolog i biolog Džozef Miler u svoje je nalaze toliko siguran da tvrdi kako uopšte nije potrebno slati ljudske ekspedicije na Mars, objavio je Discovery News.

- Na osnovu svega što smo dosad utvrdili, mogu sa 99-odstotnom sigurnošću reći da tamo ima života. Konačni bi dokaz bio video-snimak bakterije sa Marsa. Trebalo bi poslati mikroskop da vide kako se bakterija kreće - rekao je Miler.

Naučnici su ponovo prošli kroz 36 godina stare podatke o misiji čiji je cilj bio otkrivanje života na "crvenoj planeti". Dvije sonde Viking su 1976. godine prikupile i obradila podatke, a naučnici su se tada saglasili da je otkrivena isključivo geološka, ali ne i biološka aktivnost.

Novi pristup rezultirao je i drugačijim rezultatima, a ideja je bila da se rezultati prouče s čisto numeričke strane. Otkrivena je korelacija između kompleksnosti rezultata starog eksperimenta i zemaljskih bioloških podataka.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu glassrpske.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti