POPULARNA NAUKA

sre21022018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Prirodne nauke Astronomija i astrofizika Sojuz vratio astronaute s ISS-a

Sojuz vratio astronaute s ISS-a

  • PDF
Povratak astronauta

Nakon četiri mjeseca u svemiru sigurno sletjeli u Kazahstan! 

Ruska kapsula Sojuz u ponedjeljak je sletjela na stepe Kazahstana sigurno vrativši troje astronauta koji su četiri mjeseca boravili na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS).

Kapsula Sojuz TMA-95M na Zemlju je vratila japanskog astronauta Akihika Hoshidea, ruskog kozmonauta Jurija Malenčenka i američku astronauticu Sunitu Williams, spustivši se padobranom na tlo u 7 sati i 56 minuta po lokalnom vremenu.
Astronauti s ISS-a sigurno se |spustili na Zemlju: 'Bilo je odlično!'

Slijetanje je u kontroli ruske misije u okolici Moskve pozdravljeno pljeskom, kako se vidi na snimci NASA-ine televizije.

Kapsula je ostavila crveni trag na tamnom nebu po ulasku u Zemljinu atmosferu. S letjela je na bok na snijegom pokrivenoj stepi 83 kilometara sjeveroistočno od grada Arkalyka u sjevernom Kazahstanu.

Astronauti su brzo izvađeni iz kapsule i umotani u plave termalne pokrivače. Svo troje se smiješilo i djelovalo opušteno dok su razgovarali s ekipom za njihovo nalaženje, vidi se na snimci. Spuštanje nakon tri i pol sata puta s postaje u Zemljinoj orbiti prvo je slijetanje prije zore od 2006. godine.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu jutarnji.hr

Nakon četiri mjeseca u svemiru sigurno sletjeli u Kazahstan!Označi ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti