POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Prirodne nauke Matematika Kako matematika može da nam pomogne u životu

Kako matematika može da nam pomogne u životu

  • PDF
Matematika

Profesorka Lisa Arends u svom tekstu posvećenom matematici dala je nekoliko saveta i uputstava kako matematika može da koristi čoveku u svakodnevnom životu.

Ovo mi nikad neće biti potrebno u životu!", Lisa kao profesor matematike ovu rečenicu čuje najmanje jednom nedeljno od svojih učenika. Inače, ona je i bloger čuvenog "Hafington posta".

 
- Istina je da većina nas nikada neće imati koristi od matematičkih formula kad napuste učionice. Pa ipak, to ne znači da matematika ne sadrži vredne lekcije za sve nas - navodi u svom tekstu profesorka matematike.

 
Evo šta preporučuje Lisa:

Počnite od cilja

Kao što savetujem svojim učenicima, krenite od cilja koji želite da ostvarite. Tako ćete lakše sagledati šta je neophodno da učinite da biste lakše došli do rešenja. Probajte!

Rizikujte

Poštujem one učenike koji se javljaju iako su nesigurni u svoj odgovor. Život nije ništa drugačiji. Ako ne rizikujete, nećete ništa ni postići.

Odstranite nepotrebno

Sagledajte svoj život. Da li sadrži nepotrebne stavke poput tekstualnih matematičkih zadataka? Eliminišite ih i uvidećete jasnoću u onome što je preostalo.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu 24sata.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti