POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Arhitektura BASF-ova revolucija u izgradnji tunela

BASF-ova revolucija u izgradnji tunela

izgradnja tunela

Nemačka kompanija BASF otkrila je novi inovativni koncept u tunelogradnji, koji omogućava održivo projektovanje tunelskih obloga i doprinosi uštedi vremena i troškova u izgradnji.

Na predstavljanju ''MASTERSEAL-345'' istaknuto je da primena prionljive membrane nije ograničena samo na tunele, već se može koristiti za sve podzemne građevine u kojima je potrebno obezbediti zaštitu od prodora vode (rezervoari, bazeni, podzemne garaže, podrumi).

Jedna od glavnih prednosti proizvoda je prionljiva hidroizolacije. Dok klasične hidroizolacione membrane (trake, folije) zahtevaju intenzivan manuelni rad, teško se primenjuju u prostorima sa složenom geometrijom, osetljive su tokom postavljanja armature na probijanje i nezahvalne za održavanje, inovativne prionljive membrane osim brzine u radu (1500-1800 m2/dan sa 3 čoveka) u sistemu beton/membrana/beton predstavljaju vezu a ne separator između dva sloja betona.

Ovako vezani slojevi betona čine jednu monolitnu (kompozitnu) strukuturu koja ima veću nosivost. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu vesti-online.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti