POPULARNA NAUKA

sre24012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Arhitektura Građevinsko čudo u Azerbajdžanu

Građevinsko čudo u Azerbajdžanu

azerbejdzan u buducnosti

Azerbejdžan, bivša sovjetska republika koja leži na golemim količinama nafte i plina, počela je projekt konstrukcije koja obuhvaćai 41 umjetni otok, a kruna kompleksa biti će najviša zgrada na svijetu.

Projekt će nositi ime Khazar islands, a bit će smješten na Kaspijskom moru izvan Bakua, piše Reuters. Cilj elite je predstaviti Baku kao jedinstveni spoj Istoka i Zapada.

Kruna projekta bit će 1 050 metara visoka zgrada, viša od  sada najviše građevine, Burj Khalifa u Dubaiju. Ibrahim Ibrahimov, predsjednik Avesta Real Estate Development Company i autor projekta, uvjeren je da će Khazar Islands biti vrlo uspješni.

'NItko nije vjerovao kada su Ujedinjeni Arapski Emirati odlučili izgraditi grad u pustinji. Svi su se smijali, govoreći da se razbacuju s novcem. Danas je Dubai bogat grad i mnogi u njega ulažu novac. Zašto? jer su uspjeli uvjeriti druge da je Dubai dobar. Ja sada želim uvjeriti ljude da je Azerbejdžan još bolji', rekao je Ibrahim Ibrahimov.
Khazar islands.

Grad izgrađen na vodi prostirat će se na 30 kvadratnih kilometara, i sadržavat će prostor za stanovanje, poslovni prostor, stadione, bolnicu, škole, kupovne centre,  zabavni sadržaj te prostor za natjecanje Formule 1.

Građevinski radovi koji su u tijeku protežu se linijom od četiri kilometra, koja je paralelna morskoj obali. Započela je gradnja stambenog prostora i restorana, a prva dva otoka već poprimaju oblik.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu dnevnik.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti