POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Informatika Google menja svoj pretraživač

Google menja svoj pretraživač

google

Najpopularniji tragač na internetu, Google će se narednih nekoliko meseci početi rekonstukciju svoje pretrage.

Najpopularniji tragač na internetu, Google će se narednih nekoliko meseci početi rekonstukciju svoje pretrage. Na vrhu stranice pojavće se više činjenica i pravih odgovora na postavljena pitanja.

Promena će, piše “The Wall Street Journal”, biti jedna od najvećih u istoriji te kompanije, a mogla bi uticati na milione sajtova koji se oslanjaju na Google pretragu kakva je sad. Pretraga će i dalje biti bazirana na ključnim rečima i relevantnosti, ali više će se oslanjati na semantičku pretragu, proces razumevanja stvarnog značenja reči.

Pretraga će bolje povezivati upite s bazama podataka koje sadrže stotine miliona 'entiteta' - osoba, mesta i stvari - podatke o kojima je kompanija nagomilala tokom zadnje dve godine.

Na primer, kada budete pretraživali internet u potrazi za informacijama o Hramu svetog Save, osim linkova dobćete i podatke koje pretraga ima njemu, poput lokacije (na Google Mapama), datuma gradnje, zanimljivostima.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu novosti.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti