POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Informatika Kim Dotkom pokrenuo novi sajt Mega

Kim Dotkom pokrenuo novi sajt Mega

Kim Dotkom

Kim Dotkom pokrenuo je novi sajt za deljenje fajlova, samo godinu dana nakon što je u Americi optužen za pirateriju.

Osnivač sajta Megaupload Kim Dotkom pokrenuo je novi sajt za deljenje fajlova, samo godinu dana nakon što je u Americi optužen za pirateriju koja je industriju zabave koštala oko 500 miliona dolara.

Ovaj preduzetnik je objavio pokretanje sajta Mega na konferenciji za novinare u svojoj vili na Novom Zelandu, prenosi Telegraf.

Megaupload, pokrenut 2005.godine, bio je jedan od najpopularnijih sajtova dok ga nisu ugasili američki tužioci, optužujući Dotkoma i još nekoliko zvaničnika iz kompanije za milione nelegalnih preuzimanja fajlova.

Interesovanje za Mega sajt je izuzetno veliko, pa je samo 14 sati od njegovog lansiranja zabeleženo pola miliona registrovanih korisnika.

Američke vlasti pokušavaju da isposluju ekstradiciju ovog tajkuna nemačkog porekla sa Novog Zelanda, gde se nalazi na slobodi uz kauciju.

Tužioci smatraju da je Dotkom zaradio desetine miliona dolara, dok su tvorci filmova i muzičari izgubili oko pola milijarde dolara od autorskih prihoda.

Dotkom tvrdi da ne može biti odgovoran za kršenje autorskih prava koje su počinili drugi, i insistira na stavu da Megaupload poštuje autorska prava uklanjanjem linkova do piratskog sadržaja.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu novosti.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti