POPULARNA NAUKA

sre21032018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Mobilni telefoni

Mobilni telefoni

Mobilna revolucija? Pogledajte što priprema Samsung!

samsungSamsungov patent otkriva da ova kompanija radi na mobilnom uređaju koji će se moći koristiti kao klasičan tablet koji će se moći preklopiti i koristiti kao smartphone

Mobitele ne bismo trebali puniti ni prazniti do kraja

Mobilni

"Pražnjenje do kraja i potom punjenje do kraja ne pomaže baterijama, nego čak čini i štetu"

Uređaj koji telefonima omogućava da šalju i mirise

Mobilni telefoni

Japanska kompanija ChatPerf proizvela je uređaj Scentee, koji omogućava smartphoneima da šalju mirise. Iz kompanije navode kako uređaj može "stvarati i mirisnu atmosferu pri igranju videoigara ili gledanju filmova".

Galaxy S4 pratit će pokrete očiju

Samsung galaxy s4 ?

Za samo nekoliko dana, u srijedu 14. ožujka, u New Yorku će napokon biti predstavljen zasigurno najiščekivaniji gadget ove godine - Samsung Galaxy S4, top-model pametnog telefona toga južnokorejskog proizvođača i uređaj koji će u trenutku izlaska biti daleko najjači smartphone na svijetu.

Iphone gubi atraktivnost kod kupaca

Iphone

Apple je objavio da nije zabeležio rast profita, te da su poprilično omanule prognoze prihoda od iPhone-a.

Mobilni sa projektorom

Samsung Galaxy Bim

Uređaj koji smo testirali “Samsung i8530 Bim” (Beam) najkraće možemo da opišemo kao mali kućni bioskop spakovan u telefon. Reč je o Android telefonu koji ima projektor.

Uskoro kontrola mobilnih pokretom

Kontrola pokretom

Ultrazvučna tehnologija koja omogućava kontrolu mobilnih telefona i tabličnih računara pokretom, mogla bi da počne da se primenjuje početkom sledeće godine.

Kyocera prikazala mobilni telefon bez zvučnika

Kyocera mobilni

KOMPANIJA KYOCERA PRIKAZALA JE na izložbi Wireless Japan, koja se od 30. maja do 1. juna održava u Tokiju, novi model mobilnog telefona koji umesto uobičajenog zvučnika koristi vibracije kako bi preneo zvuk do uha korisnika.

Nokia patentira tetovažu umesto zvona telefona

nokia

Nokia je podnela zahtev da patentira tetovažu koja upozorava svaki put kada vam zazvoni mobilni telefon. Zvonjava mobilnog bila bi od tog trenutka znatno diskretnija, a jedini znak da nekome zvoni telefon bio bi taj što se češete po ruci.

Računala se "sele" u mobitele

nokia n900Od 27. veljače do 1. ožujka se u Barceloni sastaju najvažnije "face" svijeta mobilnih telefona na Svjetskom sajmu mobilnih komunikacija u Barceloni. Ove godine su središtu pozornosti definitivno - appovi.

Samsung radi na Galaxyju B, novom "pametnom" mobitelu

samsung galaxy s3Kompanija Samsung radi na novom "pametnom" mobitelu koji će biti nazvan Galaxy B.

Da li je ovo novi Ajfon?

iphone 5Kao i svake godine počinju nagađanja oko toga kako će izgledati novi "Ajfon" (iPhone). Mnoge kompanije su na svojim sajtovima predstavile kako one vide novi telefon kompanije "Epl" (Apple), a poslednji u nizu je dizajner Federiko Ćikareze.

Uskoro ćemo dodirom puniti mobilne telefone?

mobilni telefonNaučnici su napravili uređaj koji temperaturnu razliku pretvara u električnu energiju, a tehnologija bi uskoro mogla omogućiti da mobilne telefone punimo - dodirom.

Vezane vesti

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti