POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Mobilni telefoni Kyocera prikazala mobilni telefon bez zvučnika

Kyocera prikazala mobilni telefon bez zvučnika

Kyocera mobilni

KOMPANIJA KYOCERA PRIKAZALA JE na izložbi Wireless Japan, koja se od 30. maja do 1. juna održava u Tokiju, novi model mobilnog telefona koji umesto uobičajenog zvučnika koristi vibracije kako bi preneo zvuk do uha korisnika.

Radi se o modeli Urbano Progresso, za koji proizvođač navodi da podržava tehnologiju koja koristi provodljivost tkiva, kako bi prenela zvuk do uha korisnika i eliminisala pozadinsku buku.

Na demonstraciji koja je održana na izložbi Wireless Japan moglo se videti da se telefon lako koristi, a jedino što je potrebno jeste da bude čvrsto priljubljen uz lice korisnika. Da bi se uverili da telefon uspešno eliminiše pozadinsku buku, posetioci izložbe su ga isprobavali ispred zvučnika koji su reprodukovali bučne tonove, kao što su zvuci sa gradilišta i slično. Čak i toj situaciji, korisnici su mogli jasno da čuju svog sagovornika.

Telefon koristi uređaj nazvan “pametni prijemnik zvuka” (Smart Sonic Receiver) koji je smešten ispod gornje polovine ekrana telefona i reprodukuje vibracije. Prijemnik radi i sa slušalicama ili bilo kojim drugim audio uređajem koji se stavlja u uho. Telefon ima i interni zvučnik, smešten na zadnjoj strani kućišta, koji služi za reprodukciju melodija zvona ili glasa kada se telefon koristi kao spikerfon

Urbano Progresso koristi Android 4.0 Ice Cream Sandwich, a od ostalih karakteristika vredi pomenuti ekran dijagonale 10,16 cm (4 inča) i kameru rezolucije 8 megapiksela. Telefon je otporan na uticaj vode i na udarce i ima skup standardnih funkcija koje imaju pametni telefoni namenjeni japanskom tržištu, uključujući podršku za mobilnu televiziju i elektronski sistem plaćanja.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu mikro.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti