POPULARNA NAUKA

sre21032018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Mobilni telefoni Mobilna revolucija? Pogledajte što priprema Samsung!

Mobilna revolucija? Pogledajte što priprema Samsung!

samsung

Samsungov patent otkriva da ova kompanija radi na mobilnom uređaju koji će se moći koristiti kao klasičan tablet koji će se moći preklopiti i koristiti kao smartphone

Prilikom kupovine novog mobilnog uređaja, brojni korisnici nisu sigurni hoće li (veliki) novac uložiti u top model pametnog telefona poput iPhonea, Galaxyja S, HTC-ovog One, Xpreije Z ili sličnih naprednih uređaja ili im se više isplati kupiti jeftini telefon i skuplji tablet s velikim ekranom. Asus je pokušao riješiti taj problem s Padfone modelima – pametnim telefonom koji se može umetnuti u tablet i onda na velikom 10,1 inčnom ekranu gledati sadržaj sa smartphonea, a većina kompanija korisnicima je ponudila hibridne uređaje, odnosno phablete koji donose 'najbolje od oba svijeta'.

Ovi mobilni uređaji dolaze s velikim ekranima (dijagonale od 5,5 pa čak i do više od šest inča) uz koje ljudima više nije potreban tablet, ali su i dalje dovoljno mobilni kako bi ih se moglo nositi u džepovima. No, čini se da u Samsungu traže novo rješenje 2-u-1 uređaja koje bi korisnicima trebalo donijeti puno bolje iskustvo te razvijaju mobilni uređaj koji bi se mogao koristiti kao klasični telefon s ekranom od npr. 4,5 - 5 inča, ali koji bi imao i dva dodatna ekrana koja bi se mogla otvoriti (na Sam Mobileu to opisuju kao otvaranje novčanika) i, kada se rašire, mogli bi se koristiti kao jedan veliki ekran tableta.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu http://dnevnik.hr/vijesti/tech/mobilna-revolucija-pogledajte-sto-priprema-samsung---339888.htmlOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti