POPULARNA NAUKA

sre21022018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Mobilni telefoni Mobilni sa projektorom

Mobilni sa projektorom

Samsung Galaxy Bim

Uređaj koji smo testirali “Samsung i8530 Bim” (Beam) najkraće možemo da opišemo kao mali kućni bioskop spakovan u telefon. Reč je o Android telefonu koji ima projektor.

Iako smo ranije spominjali ovaj telefon koji je premijerno prikazan početkom godine, sada je redakcija “Blica” imala prilike da se uveri u njegove mogućnosti.


Reč o velikom telefonu izrađenom od kvalitetne plastike sa pet fizičkih i dva taktilna tastera. Sa obe strane nalazi se i po jedan slot za SIM i memorijsku karticu. Ipak, nas je najviše interesovao projektor koji se nalazi sa gornje strane, a za njegovo pokretanje postoji poseban taster sa desne strane. Sva podešavanja projektora možete obavljati preko specijalne aplikacije. Uz pomoć nje se veoma lako fokusira i rotira slika.

Dobra stvar je to što sam projektor nije vezan ni za jednu aplikaciju direktno, pa tako može da prikazuje sve što je na displeju telefona, osim mapa. Mape su isključene jer projektor ne može u isto vreme s GPS-om, piše u objašnjenju koje smo dobili uz uređaj.


Rezolucija slike je 640x360 piksela, a jačina osvetljenja 15 lumena, što znači da smo morali poprilično da zamračimo prostoriju kako bismo videli sliku. Sliku smo uspeli da razvučemo na skoro 150 cm na udaljenosti od zida oko dva metra, ali preko toga slika je gubila oštrinu.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu blic.rsOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti