POPULARNA NAUKA

sre21022018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Mobilni telefoni Nokia patentira tetovažu umesto zvona telefona

Nokia patentira tetovažu umesto zvona telefona

nokia

Nokia je podnela zahtev da patentira tetovažu koja upozorava svaki put kada vam zazvoni mobilni telefon. Zvonjava mobilnog bila bi od tog trenutka znatno diskretnija, a jedini znak da nekome zvoni telefon bio bi taj što se češete po ruci.

Tetovaža napravljena od tankog sloja metala počeće da vibrira u trenutku kada vas neko nazove ili kad vam je baterija pri kraju. Prema opisu patenta, ako korisnik stavi tetovažu na ruku, moraće da je ispruži kako bi ugasio upozorenje koje će osećati kao lagane žmarce koji prolaze kroz ruku na mestu gde se nalazi tetovaža.

Tetovaža se može staviti i pod kožu, ali u tom slučaju korisnik će morati da obavi manji hirurški zahvat kako bi mogao da iskoristi prednosti ove tehnologije. Nokia kaže da će se ova tehnologija "aktivirati tek kada rana zaraste". Naravno, tetovaža se može staviti i na površinu kože, ali u tom slučaju će biti manje otporna na trošenje i habanje.

Uz komunikaciju korišćenjem različitih odsečaka jednog ili više impulsa, ova tetovaža teoretski može da služi za različite stvari koje se odnose na razmenjivanje poruka, elektronsku poštu ili različite vrste upozorenja.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu vesti-online.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti