POPULARNA NAUKA

sre21022018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Mobilni telefoni Računala se "sele" u mobitele

Računala se "sele" u mobitele

nokia n900

Od 27. veljače do 1. ožujka se u Barceloni sastaju najvažnije "face" svijeta mobilnih telefona na Svjetskom sajmu mobilnih komunikacija u Barceloni. Ove godine su središtu pozornosti definitivno - appovi.

U današnjem umreženom svijetu u kojemu su svima i skoro svugdje dostupne informacije, provideri imaju sve manje utjecaja na to koje će vrste servisa koristiti njihovi klijenti na svojim mobitelima. Mušterije same odlučuju što će "skinuti" iz app-storea. Na takvim aplikacijama odlično zarađuju Apple i Google. Provideri imaju osjećaj da su reducirani na ulogu običnog "transportera" podataka. Iza kulisa se vode zanimljive bitke. Ali korisnike zanima nešto sasvim drugo, kako kaže Lutz Labs, urednik u njemačkom stručnom magazinu za računala c't. "Za potrošače će zasigurno biti najinteresantnije područje pametnih telefona (smartphonesa). Ovdje vidimo razvoj high-end-uređaja s četverojezgrenim procesorima, što znači da su ti telefoni još brži nego oni koje poznajemo. Veći ekrani i tanji uređaji", poručuje Labs.
Smartphone za manje od 100 dolara
Računala se, dakle, "sele" u mobilne telefone - taj trend se više ne može zaustaviti i uskoro će stići i u zemlje u razvoju. Tvrtke poput ZTE-a ili Huaweija prodiru na tržište. To su kineske tvrtke koje "pokrivaju" segment jeftinih smartphoneova. S novim dijelovima i novim procesorima, "pametne" se telefone u međuvremenu može proizvesti za manje od 100 dolara. Zaključak je jasan: Kinezi planiraju ofenzivu koja bi mogla promijeniti odnos snaga na tržištu. 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu dw.deOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti