POPULARNA NAUKA

uto23012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Ostalo Google naočare će koštati 1.500 dolara

Google naočare će koštati 1.500 dolara

Google naočare

Internet gigant "Google" najavio je komercijalizaciju futurističkih naočara za 2013. i zamolio klijente da se naoružaju strpljenjem.

"Morate da shvatitite da će nam za to biti potrebno izvjesno vrijeme", izjavio je direktor "Googlea" Erik Šmit na konferenciji za novinare u Vašingtonu, preneo je AFP.

Američka kompanija je počela sa isporukom prototipova naočara "Google glass", opremljenih kamerom i mikrofonom, koje pružaju mogućnost konekcije na internet preko vajfaja ili blututa.

Jedan od osnivača "Googlea" Sergej Brin najavio je nedavno da će se futurističke naočare naći u prodaji ove godine po cijeni od 1.500 dolara.

Google naočare, koje se po dizajnu ne razlikuju od običnih, daju novu dimeziju svijetu, jer im korisnik daje komande glasom i pomjeranjem glave.

U okvir naočara je ugrađen mali displej, koji se nalazi iznad oka, i omogućava korisnicima video-pozive, zatim surfovanje internetom, slušanje muzike i ažuriranje bilješki bez pomjeranja prsta. Pomoću njih se mogu dobiti podaci o vremenu, temperaturi, a može se i razgovarati.

Pored ovih opcija, ove naočare imaju mogućnost snimanja video-zapisa, slikanja u rezoluciji 720 piksela i povezivanja s društvenim mrežama.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu nezavisne.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti