POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Ostalo Svjetski novitet - vazdušni jastuk za pješake

Svjetski novitet - vazdušni jastuk za pješake

volvo

Korporacija "Volvo automobili" predstavila je na Salonu atomobila u Ženevi novi automobil volvo V40, koji je prvi u svijetu opremljen jastukom za pješake.

Predsjednik korporacije Stefan Jakobi objasnio je da jastuk svojim aktiviranjem podiže i "smekšava" poklopac motora, dijelove A nosača krova i vjetrobranskog stakla. Novi model nudi i čuveni sistem otkrivanja pješaka s opcijom automatskog kočenja, sistem za pomoć pri održavanju smjera kretanja, kao i sistem asistencije pri parkiranju.

Dokazani "City Safety" sistem izbjegavanja sudara pri nižim brzinama dodatno je unaprijeđen i sada funkcioniše do brzine od 50 kilometara na sat.

Jakobi je izjavio da je volvo V40 savršeno usklađen s aktuelnim trendovima smanjivanja, u kojima kupci prednost daju kompaktnijim automobilima i štedljivim motorima. Uz to, model je prepun elemenata koji se obično nalaze u mnogo većim vozilima.
 

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu nezavisne.comOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti