POPULARNA NAUKA

sre21022018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika

Tehničke nauke

Pentagon kreira novu vrstu cyber oružja

pentagon

Američka vojska lansirala je vijest kako se sve više trudi ka razvijanju nove generacije cyber-oružja, prenosi Washington Post. Takvo oružje će rušiti protivničke mreže čak i bez web konekcije.

Kompjuterski virusi će moći da zaraze ljude?!

kupjuterski virus

Granica između biologije i tehnologije sve je tanja. Kompjuterski virusi kakve danas poznajemo mogli bi s vremenom evoluirati i ugroziti nas! Zvuči kao naučna fantastika, ali kompjuterski virusi mogu brzo postati stvarno biološko oružje, uvereni su u firmi Fortinet.

Google menja svoj pretraživač

google

Najpopularniji tragač na internetu, Google će se narednih nekoliko meseci početi rekonstukciju svoje pretrage.

Energija za 22. vek

kukuruz izvor energije

Dok nafta širom sveta ponestaje, u toku je grozničava trka da se dođe do obnovljivih izvora električne energije, od zauzdavanja vetra do stvaranja mikroba koji proizvode gorivo. 

Svjetski novitet - vazdušni jastuk za pješake

volvo

Korporacija "Volvo automobili" predstavila je na Salonu atomobila u Ženevi novi automobil volvo V40, koji je prvi u svijetu opremljen jastukom za pješake.

Sat koji gubi manje od sekunde u 14 milijardi godina!

sat

Naučnici sa Univerziteta u Nevadi predložili su upotrebu novog atomskog sata koji je 100 puta tačniji od ijednog kojeg je čovječanstvo ikad napravilo - u 14 miliona godina gubi samo jednu dvadesetinu sekunde. 

Stravična tehnologija budućnosti stiže iz Japana

onemogucenje pricanja

Nismo sigurni vjerujemo li vijesti koja se počela širiti internetom jer nas malo previše podsjeća na distopijske budućnosti iz stripova, knjiga i filmova, no prenosimo vam je za svaki slučaj.

Koliko je točna Wikipedia?!

wikipediaKada u Google upišete How accurate is Wikipedia? prvi rezultat je, kao što bi se moglo i očekivati, Wikipedijin članak na temu pouzdanost Wikipedije.

IBM mali korak bliže kvantnom računalu

kvantni racunar modelRačunalo koje bi moglo iskoristiti čudnovatosti kvantne fizike moglo bi u nekoliko sekundi riješiti probleme koji bi sadašnja računala mučili milijarde godina

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti