POPULARNA NAUKA

pon22012018

Poslednje dodano07:42:37 PM

Back Tehnika Tehnologija Naočale koje uživo prevode strane jezike

Naočale koje uživo prevode strane jezike

Google naocare

Googleov Project Glass koji je u formi videa predstavljen u travnju ove godine dobio je veliku pažnju na internetu. Googleove naočale inspirirale su jednog programera koji je napravio naočale s funkcijom prevođenja stranog jezika 'uživo'.

Google naočale (Google Glasses) imaju nekoliko zaista impresivnih funkcija: stakla naočala mogu vam prikazivati vremensku prognozu, davati vam glasovne upute o željenoj lokaciji i automatski prikazivati informacije o svemu što gledate, i to sve na malom monitoru ispred vašeg oka.

Video, kaže Google, ne sadrži nužno sve mogućnosti za koje su Google Glasses sposobne već su one zamišljene kao poticaj na razgovor. Jedan post koji su članovi tima Project Glass objavili na profilu Google+ poziva čitatelje da sami predlože koje bi funkcije željeli imati u verziji naočala kada one budu u potpunosti spremne za izlazak na tržište.

Mnogi su taj post na Google+ komentirali ili odgovorili na njega e-mailom, ali jedan tip otišao je mnogo dalje te je napravio svoje vlastite naočale za projiciranu stvarnost (augmented reality) te je umjesto komentiranja ili slanja e-maila u nekoliko videa na You Tubeu pokazao Googleu i ostatku svijeta što je moguće sve napraviti.

Britanski programer po imenu Will Powell napravio je svoj vlastiti par naočala za projiciranu stvarnost s operativnim sustavom koji dosta sliči na onaj u Googleovim naočalama. Iako su bile jednostavnije od Googleovog para naočala, Powellove naočale ipak su imale neke impresivne funkcije kao što su prepoznavanje glasa, ugrađena kamera i MP3 svirač.

Sada je Powell dodao novu funkciju svojim naočalama; prevođenje stranog jezika u stvarnom vremenu.

Kliknite ovde da biste pročitali celu vest na sajtu net.hrOznači ovu stranicu kao omiljenu i podeli je sa prijateljima.
 
Komentari (0)Add Comment

Napišite komentar
manje | veće

busy

Prirodne nauke

albert-ajnstajn
Albert Einstein

Tehničke nauke

nikola-tesla
Nikola Tesla

Nauka o zemlji

Zemlja iz svemira
Zemlja iz svemira

Biologija

savana
Afrićki slon

Medicina

medikamenti
Medikamenti